Окупаційна влада Криму виставила на аукціон винний завод «Масандра»

Підконтрольний Росії окупаційний уряд Криму продає акції винзаводу «Масандра» на електронному аукціоні «РосЕлТорг». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1510713 {
min-height: 180px !important;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1510713{
margin: 0!important;
}

.mobile-branding-wrapper {
min-height: 200px
}
}

Стартова ціна найстарішого винного заводу Криму – 5,3 млрд рублів (близько 70 млн доларів).

Зазначається, що пакет з понад 3 млрд акцій з номінальною вартістю 1 рубль за штуку виставлений на торги. Для участі в них необхідно заплатити 20% від стартової вартості акцій – 1,06 млрд рублів (або майже 14 млн доларів).

Зараз 100% акцій заводу належить так званому «Міністерству майнових та земельних відносин Криму». Аукціон призначено на 14 грудня. Заявки на участь в торгах приймаються до 8 грудня.

Варто уточнити, що кримське підприємство «Масандра» одразу після окупації «націоналізували» і оголосили власністю Управління справами президента РФ.

У 2014 році Європейський союз ввів санкції проти 9 кримських компаній, серд яких і національне виробничо-аграрне об’єднання «Масандра». Того ж року Рада ЄС заборонила імпорт товарів з Криму.

У 2105 році Україна заявила права на кримські винні бренди, такі як «Масандра», «Магарач» і «Новий світ».

«Масандра» – виноградо-виноробний комбінат в смт. Масандра на Південному березі Криму. Колекція вин Масандри (близько 1 млн пляшок) – одна з найбільших у світі і занесена в 1998 до Книги рекордів Гіннеса.

«Масандра» – одне з найбільших підприємств України та Європи з вирощування винограду та виробництва високоякісних марочних вин.