Молдовські виноробні компанії наторгували з окупованим Кримом на понад €1 млн

Дві молдовські виноробні компанії продовжують працювати з окупованим Кримом незважаючи на міжнародні заборони та санкції. Про це повідомив «Громадському» журналіст RISE Moldova Володимир Тхорик.

@media (max-width: 640px) { #mobileBrandingPlace1442854 { min-height: 180px !important; z-index: 9; } .simple_marketplace_news_list #mobileBranding1442854{ margin: 0!important; } .mobile-branding-wrapper { min-height: 200px } }

Як зазначається, одна з компаній – це «Молдовський стандарт», яка з 2014-го року і до кінця 2016-го року продовжувала вивозити продукцію у російський Краснодар, звідки її товари потрапляли до Криму – це тара для пляшок, етикетки а також коробки для виноробної продукції. «Вона є в Алушті. Майже 100% володіє фабрикою «Маглів» і зі своєї фабрики вона вивозила різноманітну упаковку товару. Сума у цьому випадку понад 1 млн євро за майже три роки», – зазначив журналіст.

Друга компанія – це Berhord. Ця компанія вивозила різноманітне промислове обладнання до Криму.

Між тим, представники «Молдовського стандарту» і Berhord спростовують будь-який зв’язок із Кримом.


Маршрути імпорту-експорту виноробної продукції і обладнання з Молдови до Криму (RISE.md)

За словами Володимира Тхорика, «Молдовський стандарт» після скасування США поправки Джексона-Венніка, тобто, після запровадження з Молдовою преференціальної торгівлі увійшов до топ-5 найбільший експортерів молдовського вина до США. «Напевне американці не дуже зрадіють, коли дізнаються, що компанія, яка скористалася режимом преференцій, торгує з окупованою територією», – підсумував журналіст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупаційна влада в анексованому Криму намагається продати «націоналізований» завод шампанських вин «Новий Світ».