Протягом цих вихідних у львів’ян та гостей міста є можливість спробувати різноманітні вина, поговорити про міста і мистецтво, зустрітись з американськими сенаторами та послухати Міська Барбару.

@media (max-width: 640px) { #mobileBrandingPlace1439429 { min-height: 180px !important; z-index: 9; } .simple_marketplace_news_list #mobileBranding1439429{ margin: 0!important; } .mobile-branding-wrapper { min-height: 200px } }

Черговий список ZAXID.NET, який допомагає розібратись із власними планами на 21 та 22 жовтня.

Всі вихідні

Свято сиру і вина

На щорічному осінньому фестивалі гостей пригощатимуть винами і сирами як великих виробників, так і місцевих. На свято варто приходити всією родиною, адже для дітей там працюватиме ігрова зона, майстер-класи з виробництва сирних коників та інтерактивні інсталяції від польського театру Wagabunda.

Вартість одноденного вхідного квитка становить 50 грн, його можна обміняти на фестивальний глінтвейн. Деталі – на сторінці події.

Свято працюватиме з 12:00 кожного дня. Палац мистецтв, вулиця Коперніка, 17.


Велика давильня винограду, де гості свята ногами чавлять виноград для фестивального вина (фото прес-служба Львівської міської ради)

Субота, 21 жовтня

Інтенсив з розвитку уяви та креативності

Охочих розкрити свій творчий потенціал запрошують на інтенсивне заняття з розвитку власної креативності. Учасників заняття навчать, як використовувати мову візуальних комунікацій, що таке модульна графіка, та як мистецтво впливає на свідомість людини.

Тривалість заняття – 2,5 години. Вартість участі – 250 грн, за умови попередньої оплати – 200 грн. У вартість включено навчальні матеріали.

Початок о 11:00, дізнатись більше можна на сторінці події.

***

Зустріч львівських студентів з сенаторами США

Сенатори США Рон Джонсон та Кріс Мерфі зустрінуться із студентами. Кількість місць обмежена, тож варто зареєструватись.

11:30, лекторій багатофункціонального корпусу УКУ, вулиця Козельницька, 2-а.

***

Читання віршів для Олександра Ірванця у «Дзизі»

До проекту «Перша кава», під час якого у київському кнайп-клубі «Купідон» поети читають вірші, а Олександр Ірванець їх оцінює, долучилась львівська «Дзиґа». Читання відбуватимуться одночасно у Києві та Львові, у форматі прямої онлайн-конференції.

За прочитані вірші поетів пригощатимуть кавою. Переможець, якого обирає Олександр Ірванець, отримує пачку кави.

13:00, «Дзиґа», вул. Вірменська, 35. Усі деталі можна дізнатись на сторінці події.

***

Розмова про мистецтво і урбаністику

Історикиня мистецтва та художниця Галина Хорунжа розповість про мистецтво та художні засоби, як способи дослідження міста, а також про переосмислення простору, який нас оточує та взаємовплив між містами та його мешканцями.

Вхід вільний, але організатори просять попередньо зареєструватись.

13:00, Музей міста (підземелля львівської Ратуші, вхід біля фонтану «Нептун»).

***

Ярмарок дизайнерських речей та вуличної їжі

Цього разу львівський дизайн-маркет OneDayShop презентує 190 українських брендів. На ярмарку можна буде придбати оригінальний одяг, аксесуари та предмети декору, а також скуштувати вуличну їжу та напої.

Детальна інформація про учасників OneDayShop є на їхній сторінці.

13:00, Палац спорту «Україна», вул. Мельника, 18.

Цього разу це буде вже 15-й OneDayShop у Львові (фото Андрія Гудзя)

Неділя, 22 жовтня

Кураторська екскурсія та перегляд фільму в рамках виставки художника Володимира Лободи

У Національному музеї ім. А.Шептицького відбувається ретроспективна виставка відомого художника-модерніста Володимира Лободи. У неділю відбудеться кураторська екскурсія виставкою, а також кінопоказ стрічки «Удвох» режисера Павла Костомарова про життя і творчість Володимира Лободи та його дружини Людмили. У 2010 році фільм став лауреатом «Срібного ведмедя» «Берлінале».

Вхід вільний. Деталі про виставку можна дізнатись на сторінці події.

15:00, Національний музеї ім. А.Шептицького, проспект Свободи, 20.

***

Зустріч з поетом та перекладачем Остапом Сливинським

Львівські поети Остап Сливинський та Галина Крук говоритимуть про переклад поезії: чи така страшна неперекладність, як її малюють.

18:00, книгарня Є, проспект Свободи, 7.

***

Концерт Міська Барбари

У Львові з концертом виступить один з засновників легендарного гурту «Мертвий Півень» Місько Барбара. Проект «Радіо Афродита 2.0.17» є його спробою уявити, як звучали б українські хіти ХХ століття на радіостанції УПА, якби її не знищили і вона б до сьогодні крутила нашу музику.

На концерті передбачається аншлаг, проте трохи квитків ще залишилось у продажі. Деталі – на сторінці події.

19:00, театр імені Лесі Українки, вулиця Городоцька, 36.