ТОВ “Старокозацький винзавод”

«Старокозацький винзавод” був створений в 1947 році і вже понад півстоліття славиться самими високоякісними винами. У 2002 році відбулося повне технічне переоснащення та розроблено новий стратегічний план розвитку винного господарства. Результатом цих перетворень став випуск на ринок успішної торгової марки “Вінсент”. Ця марка відразу ж завоювала визнання українського споживача. Про це красномовно говорять динамічно зростаючі обсяги її продажів у всіх регіонах України.

Підприємство має власні заводи з виробництва виноматеріалів у селах Стара Царичанка, Російсько-Іванівка, Зручне, а також завод у селі Староказачее, де виробляють і розливають вино. Кліматичні умови регіону, в якому знаходиться с. Старокозаче, найбільш сприятливі для вирощування винограду. Велика кількість сонячних днів влітку, теплі осінні дні і холодні ночі створюють ідеальні умови для дозрівання винограду. Тут вирощують такі сорти винограду як Шардоне, Піно нуар, Піно грі, Каберне-Совіньон, Сапераві, Мерло, Ркацителі, Аліготе, Совіньйон, Фестяска, Рубін таїровського, Сухолиманський білий, Одеський чорний та ін

Для створення продукції вищої якості, підприємство використовує найсучасніші технології. На заводі впроваджена прогресивна форма обробки винної продукції холодом. Фахівці вважають цю технологію найбільш досконалою на сьогоднішній день. Для обробки холодом і фільтрації на “Староказацком винзводе” використовується новітнє німецьке, данське, угорське і шведське обладнання.

Поряд із сучасними прогресивними технологіями винороби “Староказацкого винзаводу” не відмовляються і від старовинних традицій виготовлення вина. Так, частина вин “Староказацкого винзаводу” проводиться із застосуванням секретів кахетинських виноробів. У минулому столітті з Кахетії сюди, Старокозаче, були доставлені гігантські глечики-квеврі, створені руками грузинських майстрів з кахетинської глини. Тоді ж у Старокозаче прибутку і кахетинські винороби. Саме завдяки їм наш благодатний південний край став місцем, де сьогодні виробляють справжній напій “грузинського довголіття”.

Старокозацкий винзавод має своїми власними винними погребами площею близько 1000 квадратних метрів. Тут у відповідності зі складними винними технологіями постійно підтримується необхідний мікроклімат, який сприяє найкращій збереженості та дозріванню благородного напою. Величезні бочки можуть вмістити до 35 000 дав найкращих місцевих вин. Асортимент продукції підприємства складається з сухих, напівсухих, напівсолодких і десертних вин.